The Meaningful Event on Islamic Investment

Assalamu’alaikum wrt wbt

Amanie Business Solutions akan menganjurkan program yang benar-benar menarik minat saya untuk menyertainya iaitu International Syari’ah Investment Convention (ISIC) pada 30 November hingga 1 Disember 2010 di Kuala Lumpur. Kenapa program ini sangat bermakna?

Pertama, ia akan menyentuh mengenai Islamic finance secara general kemudian akan dispesifikkan kepada Islamic funds, Islamic Mutual Fund dan Islamic Private Equity Fund. Selain itu, ia juga turut akan membentangkan mengenai pasaran saham patuh Syari’ah yang baru sahaja beroperasi di Malaysia iaitu Bursa Suq Al-Sila’.

Kedua, salah satu tentatifnya juga akan menyentuh mengenai strategi dan pendekatan baru pelaburan Islam termasuk membincangkan secara mendalam produk Sukuk dan beberapa structured products yang lain.

Boleh dikatakan, semua tajuk yang akan dikupas nanti memang menjadi perhatian saya sepanjang saya ingin mula bertatih dalam dunia pelaburan ini.

Program bertaraf antarabangsa dan bermakna ini mestilah memerlukan pengorbanan yang tinggi bukan? Pembaca boleh melihat sendiri kadar yuran yang telah ditetapkan dalam laman web program tersebut. Segan saya nak paparkan di sini. 

Saya akan pergi jika ada rezeki. Manalah tahu, rezeki yang tidak disangka-sangka. Ameen.  

 

Advertisements
This entry was posted in Investment Activity. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s